Sök

Jonas Lindvall är en internationellt välkänd svensk arkitekt och formgivare med sitt främsta arbetsområde inom möbeldesign och arkitektur. Som designer har han i huvudsak arbetat för de svenska företagen Ballingslöv, Skandiform, Johanson Design och det japanska möbelföretaget Idée. Flera av Jonas möbler har blivit belönade med utmärkelsen Utmärkt Svensk Form och finns representerade på The Victoria and Albert Museum i London, Nationalmuseum i Stockholm, Mori Art Center i Tokyo och på den svenska ambassaden i Berlin.

Jonas Lindvall

Spine

”Det brukar sägas att dörrar och fönster är en byggnads ögon. Jag tycker att det är mer än så. Dörrar har en möjlighet att berätta en historia, att ha ett uttryck som förbereda oss för det som händer på andra sidan öppningen och som berättar något om huset och dess ägare.

Dörrserien Spine började med ett önskemål från en kund som ville ha en dörr som upplevelsemässigt förmedlade en känsla av trygghet vid mötet med dörren. Kombinationen av ett mörkt och hårt träslag som teak med inläggningar av polerade aluminiumlister på dörrbladets utsida förmedlar just en sådan gedigen känsla av kvalitet och säkerhet. Metallisterna ger en effektfull kontrast även mot målade kulörer. Formgivningen är tidlös på ett sätt som passar i både lite äldre husfasader likväl som helt nybyggda.

Precis som övriga dörrar i denna första kollektion SnickarPer Contemporary Doors har Spine dolda gångjärn, vilket i sig lyfter fram renheten i formgivningen. Det trycke jag valt till dörrserien kommer från FSB, rostfria för att harmoniera med de rostfria listerna.”